Blog Bez vrásek aneb migrantky vs. stárnutí

Jedním z témat, které migrantky hojně řeší, je stáří – jak a kdo se o ně postará v důchodovém věku. SIMI spolu s nimi zjišťuje, že česká společnost a ani migrantky samy nejsou připraveny na stáří a na problémy s ním spojené. Ženy migrantky jsou častěji diskriminovány, v rodině i ve společnosti, např. na trhu práce. Mají problémy s dosažením na důchodové dávky či s jejich výší, a musejí proto pracovat do pozdního seniorského věku. V zaměstnání však prožívají tlak, neboť začínají být řazeny k těm málo flexibilním a výkonným. Starají se o dospívající děti, ale často také o své rodiče v zemích původu.

SIMI se proto rozhodlo věnovat tématu stárnutí migrantek prostor na blogu Bez vrásek, jenž vznikl v projektu Ženy na vedlejší koleji. Blog je určený nejen jim, ale i vám všem, koho toto téma zajímá či se vás nějakým způsobem dotýká. Najdete zde osobní příběhy, návody na řešení obtížných životních situací, je tu prostor i pro sdílení komentářů a názorů, informací, osobních zkušeností, tipů a návrhů o všem, co se stárnutím v životě souvisí.

Do SIMI můžete zárověň posílat své příběhy a náměty a diskutovat o tom, co vás trápí nebo naopak, čeho jste dosáhli. Společně se nám tak podaří otevřít nikým neřešené téma, které se stárnutím populace nabývá.