Prezentace projektu INTEGRO na regionální poradní platformě

Poslední, 14. setkání Regionální poradní platformy Integračního centra Praha ze dne 9. 12. 2014 se neslo na téma "Aktivizace a podpora participace migrantů na veřejném životě v Praze".

ICP i SIMI považují toto téma za jedno ze stěžejních v rámci integrace migrantů a rozvoje Prahy jako moderní metropole, která se má stát metropolí všech.

SIMI zde představilo svůj aktuální projekt INTEGRO, zameřený na zapojování migrantů a migrantků do veřejného života v jejich lokalitách.

V prezentaci jsme zejména seznámili pracovníkyúřadů městských částí hl. m. Prahy a neziskového sektoru s nabídkou služeb interkulturních pracovníků, kterou mohou využít v období od prosince 2014 do konce května 2015.

Krom toho jsme účastníkům platformy shrnuli i další plánované aktivity a výstupy z projektu jako jsou informační mapky o veřejných službách pro migranty na Praze 3, manuál aktivního občanství pro migranty či nabídku školení pro pracovníky veřejné správy.

Kompletní zápis ze 14. setkání Regionální poradní platformy obsahuje stručný popis projektu SIMI a dalších NNO.

Foto zde: http://goo.gl/RTfMSB

Projekt Integration on the Ground – INTEGRO realizuje Sdružení pro integraci a migraci pod vedením The Northern Ireland Council for Ethnic Minorities z Velké Británie a ve spolupráci s KISA - Action for Equality, Support Antiracism z Kypru, Citizens For Europe e.V. z Německa a Radio Africa TV z Rakouska. Projekt je financován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí, Community Actions.