Příběhy žen migrantek v reportážích Goranky Oljači

Přinášíme vám další příběhy ze života žen migrantek, které zachytila ve svých reportážích v rámci pořadu My a oni vysílaném na Českém rozhlasu Goranka Oljača. Za období od června 2022 až do srpna 2022 si můžete poslechnout vyprávění zajímavých a silných žen, které se v Česku nenarodily, ale jejich životní cesta je do této země zavedla. Přejeme příjemný poslech.

Na stránkách pořadu naleznete tyto zajímavé příběhy a mnohé další:

  • Na začátku pobytu sama nekupovala nic, protože si nebyla jistá svojí češtinou. Dnes doprovází jiné cizince na úřady, vysvětluje zdejší návyky a pomáhá jim integrovat se. To je cesta Kristiny Kvetenadze, Gruzínky, která žije v Praze od roku 2017.
  • Jak fungují adaptační skupiny a jak v nich tráví čas malí ukrajinští uprchlíci? O tom je dnešní pořad My a oni, který nahrála Goranka Oljača v adaptačním centru Chodov.
  • V pořadu mluví lékařka Olga Žernosek a popisuje mimo jiné své vztahy k českému prostředí: „Česko je moje druhá máma, která mi dala všechno, co mi nemohlo dát Bělorusko.“
  • Ivana Atanasova a Nikola Janković pocházejí ze Severní Makedonie a Srbska. Emigrace je ovlivňuje nejen ve skutečnosti, ale i na divadelní scéně, které se věnují.
  • Phillippa Tichotová získala výrazné migrační zkušenosti v teorii a praxi po příchodu do České republiky. K tomu úspěšně přidala pomoc ukrajinským uprchlíkům.​

Zapojte se! Máte i vy zajímavý životní příběh a chtěla byste se o něj podělit? Rádi bychom vás přizvali ke spoluúčasti na vytváření obsahu našeho blogu BEZ VRÁSEK - posílejte nám vaše příběhy, zkušenosti, rady či náměty na zajímavá témata na e-mail brunerova@migrace.com a my je rádi na blogu zveřejníme.

Články a reportáže vznikly v rámci projektu „Migrantky mezi ženami“ v realizaci Sdružení pro integraci a migraci, o. p. s., za finanční podpory Úřadu vlády České republiky. Výstupy projektu nereprezentují názor Úřadu vlády České republiky a Úřad vlády České republiky neodpovídá za použití informací, jež jsou obsahem těchto výstupů.

logo-urad-vlady_1466599699.jpg