Novinky ze SIMI blogu Bez vrásek

Přinášíme zajímavé a informativní čtení i poslech o ženách v migraci na blogu Bez vrásek, kde mimo jiné najdete i náš zpravodaj Ženy v migraci 2.

Rádi bychom vás přizvali ke spoluúčasti na vytváření jeho obsahu - posílejte nám vaše příběhy, zkušenosti, rady či náměty na zajímavá témata a my je rádi na blogu zveřejníme.

Co jsme pro vás připravili v minulém období?

Mezi posledními příspěvky na blogu jsou obzvlášť inspirující reportáže pořadu My a oni, který připravuje Goranka Oljača:

  • Příběhy silných žen migrantek II o tom, jaké to je začít život v nové zemi, uplatnit se zde, věnovat se své profesi, či novému podnikání nebo se zapojit jako dobrovolnice? Seznámíte se v nich s příběhem lékařky Made Klači Ramadani Chamránové, doktorky Albeny Rangelové z Bulharska nebo podnikatelky Petry Pavićové a jejího příběhu o vzniku cateringového projektu Foodin.

  • Rozhovor s Aldanou Vlasákovou o duševním zdraví i integraci migrantek.

Další velmi zajímavý článek přináší rozhovor se spoluzakladatelkou organizace Poradny pro uprchlíky (dnešní SIMI) a držitelkou mnoha mezinárodních ocenění a Ceny Pamět národa z roku 2013, Danou Němcovou.

Můžete si také poslechnout záznam z debaty Ženy, chudoba a migrace, kterou organizovalo Národní kontaktní centrum – gender a věda Sociologického ústavu AV ČR v rámci Noci vědců a vědkyň, která proběhla 27. září a které jsme se taktéž zúčastnili.

Blog BEZ VRÁSEK provozujeme již pátým rokem. Najdete zde informace o činnosti naší organizace SIMI v oblasti genderu v migraci a dále zde sdílíme příběhy více či méně úspěšných žen s migrační zkušeností či jejich českých přítelkyň.

Posílejte nám své příběhy, náměty a diskutujte o tom, co děláme a o čem píšeme. Chceme vědět, co vás trápí nebo naopak, čeho jste dosáhli. Své příběhy posílejte na email: konradova@migrace.com