Zúčastnili jsme se běhu v červených šatech na podporu obětem domácího násilí

Začátkem července v Praze proběhl již 4. ročník charitativního pražského běhu v červených šatech a se SIMI jsme byli u toho. Více než 40 lidí si oblékli červené šaty a proběhli Prahou. Akci pořádali pražští Hash House Harriers ve spolupráci s organizací ROSA. V průběhu běhu se tak vybírali peníze na podporu obětem domácího násilí, konkrétně na aktivity organizace ROSA, a to provoz azylového domu pro ženy, které jsou oběťmi domácího násilí, a jejich děti, dále na krizovou linku pro oběti násilí a poskytování odborného poradenství obětem trestných činů.

Pracovníci SIMI se též dlouhodobě věnují problematice domácího násilí a právě proto běželi také. Cizincům a cizinkám SIMI nabízí právní, sociální a psychosociální poradenství, rodinné poradenství, vzdělávání v rámci kurzů a seminářů nebo telefonické či emailové konzultace. Více najdete v metodickém materiálu Nebudu obětí. Dlouhodobě SIMI spolupracuje s organizacemi ACORUS či ROSA.

Problematiku domácího násilí přednostně řešíme v projektu Migrantky mezi ženami, více o projektu najdete v naší sekci integrace a Migrantky mezi ženami.

Článek o běhu v červených šatech najdete na našem SIMI blogu Bez vrásek.